Status 11 – den 3. juli 2016

Fibernet for Næsby-Vrå-Tyvelse-Åsø og nærmeste omegn.

 

Der er nu gået lidt mere end to uger siden de to fibernet-informationsmøder med Fibia. Status er nu, at 75 husstande i det ”røde område” har tilmeldt sig hos Fibia.

 

Vi skal op på min. 170 husstande i det ”røde område”, før Fibia vil etablere fibernet hos os. Antal tilmeldte husstande skal gerne noget højere op end 170. Det vil sikre, at ét eller flere af de ”blå områder” også kan komme med.

 

I de ”blå områder” er status nu, at 30 husstande har tilmeldt sig hos Fibia.

 

Hvad er det ”røde område”?

På de to informationsmøder viste Fibia et kort over området, hvor de vil etablere fibernet. Det var med en rød streg. Derfor kalder vi det for det røde område.

Her er der samlet 252 husstande. Heraf har 75 tilmeldt sig. Umiddelbart mangler vi mindst 95 tilmeldinger fra det røde område.

Området omfatter Næsby, Næsby Vrå, Engelstofte, Tyvelse og Åsø.

Hertil kommer:

Skelbyvej fra nr. 116 frem til og med Tyvelsevej. Herunder også Klostervej.    

Tyvelsevej fra Skelbyvej til og med Birkelundsvej.

Åsøvej fra bygrænsen ved Glumsø til Tyvelsevej.

 

Hvad er de ”blå områder”?

Fibia vil ikke i første omgang medtage hele det område, hvor vi har fibernet-interesserede. Det er Bavelse, Næsbyholm, Skelbyvej syd for nr. 116, Skelbyvej nord for Tyvelsevej, Præsteengen, Tjørnegærdet, Vesterskovvej, Tornvej, Skyttemarksvej og Åvej. Hertil kommer husstande, der ligger mere end godt 100m væk fra offentlig vej.

 

Flere af jer, som har udfyldt et interesseskema, har endnu ikke tilmeldt jer til Fibia!

64 husstande i det røde område og 28 husstande i de blå områder har endnu ikke sendt deres tilmelding til Fibia. Hvorfor ikke det?

Arbejdsgruppen bag Fibernet-projektet formoder, at alle, der har udfyldt et interesseskema, har gjort det, fordi man gerne ville have en bedre bredbåndsforbindelse.

 

Egentlig er der ikke meget at betænke sig over!

Alle jer som modtager dette nyhedsbrev – og som ikke er tilmeldt til Fibia – har faktisk ikke noget at betænke sig over. Forudsat, at I alle gerne vil have en bedre Internet-forbindelse end den nuværende.

Det koster 3.000,- kr. at blive tilsluttet. Beløbet kan trækkes fra i skatten i henhold til Bolig-Jobordningen. Hertil kommer et abonnement på en fiber-bredbåndsforbindelse.

Der er et kampagnetilbud på en 75/75 forbindelse for 199,- kr. pr. måned i 6 måneder. Herefter vil den billigste forbindelse være en 15/15 forbindelse for 219,- kr. pr. måned.

 

Derfor vil Fibernet-arbejdsgruppen opfordre DIG til at udfylde tilmeldingen på Fibias hjemmeside: www.fibia.dk/naesby

Det gælder uanset, om du bor i det røde område eller i de blå områder – eller for den sags skyld, om du bor udenfor begge områder.

Først når du tilmelder dig til Fibia, så får Fibia kendskab til, at også DU vil have fibernet i huset.

 

Du kan se et kort med de to farvelagte områder nederst på siden. 

Fibernet-projektgruppen vil, når der er nyt af berette, opdatere oplysningerne om projektet på www.naesby-bylaug.dk.

 

Kort over det røde område og de blå områder for Fibernet-projektet.