Projekt Hold Næsby og Næsby Vrå ren 2018

Næsby Bylaug er udvalgt som test-forening i ”Hold Danmark Ren” og deres projekt ”Ren Natur”.

Vi samlede skrald langs vejene Næsbyvej, Åstrædet, Kornvænget, Vråvej samt dele af Sorøvej – og Skelbyvej. Se kortet neden for.

Det skete søndag den 13. maj fra kl. 14 – 17.

 

Vi mødtes i Næsby Anlæg, Næsbyvej 32, 4171 Glumsø.

 

Bagefter var der fællesspisning i Næshuset for de deltagende (med familie), hvor Bylauget var vært for mad og drikke.

 

 

Bylauget kan på denne måde være med til at gøre vores lokalområde kønnere – og samtidig tjene penge til den slunkne kasse.

 

Bylaugets deltagelse skal evalueres sammen med Hold Danmark Rent.

Måske kan det blive en tilbagevendende aktivitet til gavn for nærmiljøet.

 

Mere om ”Ren Natur”

 

Ren Natur er et sponsorkoncept udviklet under ledelse af Hold Danmark Rent (HDR) i samarbejde med Næstved, Vordingborg, Kolding og Århus kommune samt McDonald’s.

 

Konceptet er meget lig den model, som har eksisteret i 30 år i Sverige under navnet ”Städa Sverige”. Formålet at støtte renholdelsen af den danske natur via et noget-for-noget princip, hvor lokale foreninger, mod at samle henkastet affald op, vil modtage sponsorstøtte.

Det sker i samspil med et bredt udsnit af det lokale forenings- og fritidsliv, den kommunale driftsafdeling og det lokale erhvervsliv. Et lignende koncept er ikke set i Danmark tidligere, – altså en nyskabelse!

 

I 2018 testes Ren Natur, som projektorganisation under administration af Hold Danmark Rent, i Næstved, Vordingborg, Kolding og Århus kommune og med McDonald’s som hovedsponsor.

 

På Bylauget vegne

 

Allan Johansen

Næsbyvej 38, Næsby

Mobil: 2142 0960

Mail: abj@affaldplus.dk